Mindfulness voor ouders

Naast mindfulness voor kinderen biedt praktijk Kina ook training en begeleiding voor ouders. Mindfulness kan helpend zijn voor iedere ouder die wel eens stress en spanning ervaart in de opvoeding. Geen zweverig gedoe maar een aandachtstraining  gericht op bewustwording én ontspanning in alledaagse stressvolle opvoedsituaties. Hierdoor ontstaat meer ruimte om op een creatieve manier om te gaan met de uitdagingen van het ouderschap.

Vraag naar een aanbod op maat ‘Mindfulness voor het hele gezin’, fijn om het met elkaar te doen zodat je elkaar versterkt en samen de rust en het plezier ervaart.

U kunt kiezen voor een training of individuele sessie(s) met: 
•    Begeleide aandachtsoefeningen met de focus op het lichaam in plaats van op (pieker)gedachtes. 
•    Bewegingsoefeningen  gericht op het ervaren van rust en grenzen. 
•    Uitleg over automatische negatieve denk- en gewoontepatronen in het ouder-kind contact.
•    Hulpmiddelen en opdrachten om rust en plezier in het dagelijks leven vast te houden.

Resultaten

Mindful opvoeden is wetenschappelijk onderzocht waarbij positieve effecten zoals verbetering van de ouder-kind relatie, de partnerrelatie en een sterker gevoel van energie, plezier en geluk zijn aangetoond.

“Ik voelde me al langere tijd erg opgejaagd vanwege stress op mijn werk en het drukke gedrag van mijn zoons. Na de training voel ik me rustiger en minder gefrustreerd. Ik heb meer oog voor mijn kinderen en ik geef mijn grenzen beter aan op een ontspannen manier.” (Fleur, 40 jaar en kampte met opvoedstress)

“Mindfulness heeft mij vooral bijgebracht dat ik niets hoef weg te duwen, dus ook boosheid en onredelijkheid. Ik heb geleerd de woede in mezelf te accepteren en hier minder over te oordelen. Het resultaat is dat ik veel minder vaak boos ben!” (Marije, 36 jaar en moeder van een tweeling)

Wil je meer weten over “Mindfulness voor ouders”, neem dan contact op met Praktijk Kina.

Kina SmitComment